ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΦΙΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

«ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΓΚΟΣ»

 

Αρ. Πρωτ. /2006

Τήνος, 20 Φεβρουαρίου 2006

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αρ. 4

 

Δύσκολοι και ηρωικοί οι τελευταίοι μήνες του περασμένου έτους. Ο Σύλλογός μας, παρά το πενιχρό ταμείο, είχε ως στόχο, μαζί με τη νοσηλεύτρια για την «κατ’ οίκον νοσηλεία» και την υπάλληλο στη Διοίκηση του Κ.Υ.Τ., να διατηρήσει ως το τέλος του χρόνου και το δεύτερο άτομο στο ακτινολογικό. Και τα καταφέραμε. Έτσι, το τμήμα αυτό βρισκόταν σε ετοιμότητα ολόκληρο το 24ωρο. Εξάλλου, η αγαστή συνεργασία μας με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας μάς επιτρέπει να αποφεύγουμε περιττά έξοδα και να προνοούμε για εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Ευχαριστούμε το Πανελλήνιο ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας καθώς και τα Ζαχαροπλαστεία ΜΕΣΚΛΙΕΣ, που μας βοήθησαν, με έκτακτη προσφορά, να κλείσουμε θετικά τον ισολογισμό μας στο τέλος του χρόνου. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Μάριο Φώσκολο, που μας στήριξε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Ευχαριστούμε ακόμη όλους τους άλλους οι οποίοι, σύμφωνα με τις δυνάμεις τους στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας οικονομικά. Κρίμα που οι δύο Δήμοι και η Κοι-νότητα του νησιού μας δε βρίσκουν κάποιο τρόπο να σταθούν κι αυτοί δίπλα μας.

Ευτύχημα είναι γενικά το ότι οι εργαζόμενοι ως μισθωτοί του Συλλόγου μας, είναι ευσυνείδητοι και δείχνουν κατανόηση απέναντι στο πενιχρό ταμείο μας. Όμως ακόμη μεγαλύτερο ευτύχημα είναι ότι υπάρχουν, μεταξύ αυτών, και άτομα που ξέρουν να συνδυάζουν την αμειβόμενη εργασία και τη δωρεάν προσφορά τους. Όλους τους ευχαριστούμε.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου τ.έ. για να ενημερωθούν τα Μέλη και το ευρύ κοινό, μας απογοήτεψε λίγο, αφού μόλις 20-30 άτομα προσήλθαν. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η αποχή από τη Γ.Σ. δε σημαίνει αδιαφορία και για το Σύλλογο γενικά. Είναι χρήσιμο για μας (που έχουμε να αποφασίσουμε), αλλά και ωφέλιμο για όλους, να ακούγονται πολλές γνώμες.

Μειωμένη ήταν επίσης και η συμμετοχή στην ετήσια χοροεσπερίδα που οργανώσαμε το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα ΑΝΤΩΝΗΣ, στο Πόρτο. Μόλις 160 άτομα…. Γνωρίζουμε, διάφοροι λόγοι υπάρχουν που αιτιολογούν αυτή την αποχή: γάμοι, θάνατοι, ασθένειες, εμπορικές εκθέσεις στην Αθήνα. Σε όλους δείχνουμε κατανόηση. Ελπίζουμε ότι όσοι αιτιολογημένα απουσίασαν, θα σταθούν δίπλα μας στο εγγύς μέλλον. Άλλοι πάλι, απλώς μας αγνόησαν, ως μη όφειλαν. Μαζί, και οι τοπικοί Άρχοντες. Ο Σύλλογος συνεχίζει να φροντίζει και γι’ αυτούς …

Ευχαριστούμε τους καταστηματάρχες της Τήνου, οι οποίοι γενναιόδωρα πρόσφεραν ωραία και πλούσια δώρα για το λαχνό της χοροεσπερίδας του Συλλόγου. Το χαμόγελο που συνόδευε τη δωρεά τους κάλυψε κάπως την αδιαφορία εκείνων που μας αγνόησαν.

Ευχαριστούμε την διεύθυνση της Ταβέρνας που διατήρησε τη μειωμένη τιμή κατ’ άτομο, παρά τον ελαττωμένο αριθμό συμμετοχής.

 

Για το τρέχον έτος, πρόθεσή μας είναι:

α/ να διατηρήσουμε τη νοσηλεύτρια για την «κατ’ οίκον νοσηλεία».

β/ να διατηρηθεί η υπάλληλος στο διοικητικό του Κ.Υ.

γ/ να καλυφθεί η θέση της τηλεφωνήτριας όταν αυτή δεν καλύπτεται από μια εποχιακή πρόσληψη του Κ.Υ.

δ/ στο μέτρο που οι προσφορές επαρκούν, είμαστε διατεθειμένοι να καλύψουμε και τη θέση του β΄ χειριστού του ακτινολογικού, που είναι αναγκαίο για την 24ωρη λειτουργία του τμήματος.

ε/ Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. μας ενημέρωσε ότι τουλάχιστον για κάποιους μήνες, το Μικροβιολογικό θα λειτουργήσει με ένα μόνο άτομο. Εφόσον βρεθούν δωρητές, είμαστε διατεθειμένοι να φροντίσουμε για την κάλυψη του κενού.

 

Για να πραγματοποιηθεί το παραπάνω πρόγραμμα, υπολογίζουμε ότι χρειάζονται γύρω στις 65 με 70 χιλιάδες ευρώ. Σήμερα το ταμείο μας πλησιάζει τις 10 χιλιάδες. Ευελπιστούμε ότι στο φιλόδοξο πρόγραμμά μας θα σας βρούμε αρωγούς.

 

Μεγάλες Δωρεές προς το Σύλλογο, από 1/1/2005 μέχρι σήμερα:

 

Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας Τήνου  25.000,00

Φώσκολος Μάριος  2.500,00

Ι. Ναός Αγ. Ιγνατίου, Λουτρών  1.500,00

Ζαχαροπλαστεία ΜΕΣΚΛΙΕΣ  1.000,00

Αίολος / Παλαίμαχοι Ολυμπιακού  1.000,00

Εις Μνήμη Νικολάου Καστορίνη  800,00

Παντηνιακός / Αίολος Αθλ. σωματεία   530,00

Σεβασμ. κ. Νικόλαος Πρίντεζης  500,00

Ορφανός Αντώνιος  500,00

Εις Μνήμη Ειρήνης Βιδάλη  500,00

Εις Μνήμη Ανδρονίκης Βιδάλη  440,00

Εις Μνήμη Γ. Ταμβακοπούλου  250,00

Εις Μνήμη Νικολάου Βιδάλη  250,00

Σύλλογος Απανταχού Λουτριανών   250,00

Ξενοπούλου Μαργαρίτα   200,00

Κολλάρος Γεώρεγιος (Οδοντίατρος)  200,00

Αδελφοί Σάββαρη (ευχαριστήριο)    160,00

Εις Μνήμη Ιωάννη Κολιού  150,00

 

Όλους τους ευχαριστούμε

 

Από το Δ. Σ.

 

home